Kampen om Champions League: Besiktas besegrade Kasimpasa

Besiktas tog under lördagskvällen emot Kasimpasa på Olympiastadion i ett Istanbul-derby och det var hemmalaget som gick segrande ur matchen med 2-1. Oguzhan Özyakup gav Besiktas ledningen i den 7e minuten med sitt 6e ligamål för säsongen och drygt 10 minuter senare så ökade Veli Kavlak på hemmalagets ledning till 2-0. I det läget så låg Galatasaray samtidigt under mot Genclerbirligi med 0-2 på hemmaplan vilket innebar att Besiktas hade gått om Galatasaray i kampen om andraplatsen bakom Fenerbahce.

Efter Besiktas’ båda mål så försökte Kasimpasa att skapa målchanser men var väldigt uddlösa framåt och reduceringsmålet kom inte förrän på tilläggstid av matchen när Ezequiel Oscar Scarione gjorde sitt 15e ligamål för säsongen från nära håll. I samma stund så hade Galatasaray vänt 0-2 till 3-2 mot Genclerbirligi vilket innebar att trots Besiktas seger så blev det ingen förändring i tabellen utan Besiktas ligger fortfarande på tredje plats i tabellen, en poäng efter Galatasaray med två omgångar kvar att spela.

För Kasimpasas del innebär förlusten att laget fortfarande ligger på 6e plats i tabellen, två poäng efter Trabzonspor och Sivasspor. Hur mycket förlusten påverkar deras jakt på en Europa League-plats till nästa säsong återse att se efter söndagens matcher i turkiska ligan då både Trabzon och Sivas spelar. Tappar något utav lagen poäng har Kasimpasa fortfarande goda chanser att nå Europa League men om båda lagen vinner blir det mycket svårt.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.