Eren Derdiyok klar för Kasimpasa

Kasimpasa som missade en plats i Europa League till nästa säsong på söndagskvällen gick under måndagsförmiddagen ut med ett meddelande på sin officiella hemsida om att den 25-årige turk-schweiziske anfallaren Eren Derdiyok som har gjort 8 mål på 45 landskamper för Schweiz landslag har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Eren kommer närmast från spel i Bayer Leverkusen dit han var utlånad från Hoffenheim under den gångna säsongen där han gjorde 1 mål på 18 matcher i Bundesliga. Året innan gjorde han 1 mål på 19 matcher under sin första säsong i Hoffenheim. Innan de två senaste säsongerna då han endast har gjort 2 mål på 37 matcher i Bundesliga så lyckades han näta 25 mål på 91 matcher för Bayer Leverkusen under sina tre första säsonger i Bundesliga och var då också given i Schweiz landslag men är idag inte uttagen till deras landslag som ska spela VM i Brasilien i sommar.

Eren Derdiyok är den tredje spelaren med turkiskt ursprung som Kasimpasa har gjort klart med under det senaste halvåret. I januari skrev Tunay Torun på ett 3,5 årskontrakt med klubben och dessutom lånades även Alpaslan Öztürk in med köpoption något som Kasimpasa ser ut att utnyttja nu när säsongen är över.

I oktober 2011 gjorde Eren ett drömmål i Bundesliga som har fått över 360 000 visningar på YouTube.