Kampen om Champions League: Galatasaray vände 0-2 till 3-2 – avgjorde på tilläggstid

Galatasaray fick en mardrömsstart i hemmamatchen mot Genclerbirligi på lördagskvällen när Oktay Delibalta gav gästerna ledningen redan i den 6e minuten och några minuter senare ökade Ermin Zec på Genclerbirligis ledning till 2-0 med sitt 6e ligamål för säsongen vilket också blev halvtidsresultat men i den andra halvleken lyckades Galatasaray komma igen och vända matchen till seger.

I den 61a minuten reducerade Burak Yilmaz med sitt 15e ligamål för säsongen och bara någon minut senare kom kvitteringen när Burak återigen var framme i straffområdet men den gången styrde den unge mittbacken Ahmet Celik bollen in i eget mål. Det såg ut att inte bli några fler mål i matchen men på tilläggstid, i den 93e minuten slog inhopparen Sabri Sarioglu ett inlägg som letade sig fram till en annan inhoppare Umut Bulut som satte dit segermålet.

Galatasaray befäste i och med segern sin andraplats i tabellen en poäng före Besiktas som samtidigt besegrade Kasimpasa med 2-1 med två omgångar kvar att spela. Genclerbirligis förlust innebär att det nu blir mycket svårt att nå Europa League-plats till nästa säsong.

Laget har 5 poäng upp till Trabzonspor och Sivasspor på 4e och 5e plats som dock har en match mindre spelad.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.