Galatasaray vann kampen om Champions League-platsen

Galatasaray och Besiktas gjorde under lördagskvällen upp om andraplatsen i tabellen bakom Fenerbahce som skulle ge direktplats till Champions Leagues gruppspel då Fenerbahce har ett år kvar att avtjäna på straffet från UEFA.

Galatasaray tog emot Kayseri Erciyesspor på hemmaplan och Besiktas gästades av Genclerbirligi. Bägge matcherna inleddes med en tyst minut för att hedra dom som omkom i gruvolyckan i staden Soma tidigare i veckan.

Besiktas behövde vinna samtidigt som Galatasaray inte fick ta mer än en poäng och det började bra för Besiktas’ del när Hugo Almeida gav laget ledningen i den 35e minuten med sitt 13e ligamål för säsongen vilket också blev halvtidsresultatet. Samtidigt stod 0-0 efter den första halvleken i Galatasarays match vilket innebar att Besiktas hade gått om på en livetabell.

Men i den andra halvleken så blev det snabbt ombytta roller igen när Burak Yilmaz efter assist av Wesley Sneijder gav Galatasaray ledningen med sitt 16e ligamål för säsongen och mindre än en kvart senare så kvitterade Mervan Celik för Genclerbirligi i mötet mot Besiktas. Det var Mervans andra ligamål för säsongen på 20 matcher. Galatasaray skulle en stund senare göra 2-0 genom Umut Bulut och dessförinnan hade Hugo Almeida missat en straffspark i Besiktas’ match.

Den senegalesiske mittbacken Kader Mangane reducerade för Erciyesspor med tio minuter kvar vilket gav kampen en aning spänning men det blev inga fler mål på lördagskvällen varken på Türk Telekom arenan eller Olympiastadion vilket innebar att Galatasaray försvarade sin andraplats i tabellen och därmed får spela i Champions Leagues gruppspel nästa säsong medan Besiktas får rikta in sig på att kvala in i turneringen.

Se målen och höjdpunkterna från Galatasaray – Kayseri Erciyesspor här.

Se målen och höjdpunkterna från Besiktas – Genclerbirligi här.