Hamza Hamzaoglu lämnar Akhisar efter säsongen

Akhisar Belediyespors tränare Hamza Hamzaoglu tog över tränarjobbet i klubben i mars 2011 och lyckades med bara ett par poängsmarginal rädda kvar laget i deras första säsong  i turkiska andradivisionen som då hette Bank Asya 1. Lig.

Säsongen efter lyckades han mycket överraskande att vinna samma division och förde klubben för första gången i deras 42-årige historia upp till högsta ligan. Väl uppe så godkändes inte klubbens hemmaarena för spel i Süper Lig och man har därför spelat sina hemmamatcher i 19 Mayis stadion i Manisa några mil bort från Akhisar.

Med småmedel (samt mycket hjälp av den grekiske anfallaren Theofani Gekas som gjorde 12 mål på 15 ligamatcher våren 2012) så lyckades Hamza Hamzaoglu rädda kvar laget i högsta divisionen under den första säsongen med ett par omgångar kvar och under den pågående säsongen så var Akhisar långt in på säsongen med i kampen om platserna till Europa League men fick till slut ge sig.

Hamza Hamzaoglus resa med Akhisar Belediyespor blir inte längre än så (för den här gången) och tidigare i maj meddelade han tillsammans med klubbens ledning om att han inte kommer att vara kvar som tränare till nästa säsong utan kommer att fortsätta som assisterande förbundskapten under Fatih Terim i landslaget, en roll han utsågs till i slutet av 2013.