Inför säsongen 2014/15

Det turkiska fotbollsförbundet (TFF) med ordförande Yildirim Demirören i spetsen arrangerade under fredagen en presskonferens då ett par beslut togs inför nästa säsong.

  • Säsongen 2014/15 kommer att dra igång fredagen den 29e augusti 2014 och avslutas söndagen den 31a maj 2015.
  • Den utländska spelarkvoten i Süper Lig kommer att ändras från nuvarande 6+0+4 ,vilket innebar att klubbarna fick ha max 10 utländska spelare registrerade i sina trupper varav 6 fick vara med i matchtruppen på 18 spelare, till 5+3 vilket innebär att varje klubb får ha max 8 utländska spelare registrerade i sina trupper varav alla får vara med i matchtruppen på 18 spelare men endast 5 får vara på plan samtidigt.
  • P.g.a. gruvolyckan i staden Soma i provinsen Manisa då över 292 gruvarbetare omkom så kommer supercupfinalen mellan Fenerbahce och Galatasaray att spelas på 19 Mayis stadion i Manisa fredagen den 15e augusti eller lördagen den 16e augusti.
  • Transferperioden i turkiska ligan för säsongen 2014/15 är följande: 10e juni 2014 till 1a september 2014 samt 6e januari 2015 till 2a februari 2014.
  • Finalen i turkiska cupen säsongen 2014/15 kommer att spelas i Bursa. Datum meddelas senare och cupens nuvarande format kommer också att förändras något som Yildirim Demirören meddelade inför cupfinalen mellan Eskisehirspor och Galatasaray tidigare i maj.
  • Under de senaste säsongerna så har klubbar som fått spel inför tomma läktare som straff fått spela inför endast kvinnor och barn upp till 12 år. Det kommer att försvinna till nästa säsong. Yildirim Demirören berättade att förbundet diskuterar ärendet just nu och som det ser ut just nu så kommer det istället att bli spel inför tomma läktare.
  • Under presskonferensen meddelades också att det hårt kritiserade e-biljettsystemet vilket innebär att man måste ha ett Passolig-kort för att kunna köpa biljetter till matcherna i turkiska ligorna kommer att fortsätta efter ett domstolsbeslut.