VIDEO: “Okänd” turk cupmästare i Frankrike

Den för stora fotbollspubliken okände 30-årige yttermittfältaren Fatih Atik blev under lördagskvällen fransk cupmästare tillsammans med Guingamp som i finalen på Stade de France i Paris besegrade Rennes, med bl.a. Ola Toivonen och Kamil Grosicki i laget, med 2-0 efter ett mål i vardera halvleken av Jonathan Martins-Pereira samt Mustapha Yatabare.

Fatih inledde matchen på bänken men kom in i den 84e minuten. Han har tidigare gjort 1 mål samt 1 assist på 4 cupmatcher där han har startat 2 och varit inhoppare i 2.

Fatih som är född- och uppvuxen i Frankrike inledde sin fotbollskarriär i Montpellier där han fick debutera i Ligue 1 säsongen 2003/2004 då han fick spela 6 matcher innan han spenderade tre säsonger i Ligue 2 med Montpellier. Efter tiden i Montpellier försvann han till en annan klubb i Ligue 2, Tours, där han stannade i två säsonger innan det blev flytt till Boulogne, även det en klubb i Ligue 2, där han stannade i en säsong.

Inför säsongen 2011/12 skrev han på för Guingamp där han efter två säsonger var med och förde klubben upp till Ligue 1 inför den pågående säsongen. Han har under säsongens gång gjort 1 mål samt 4 assist på 26 ligamatcher. Under sina år i Ligue 2 blev det 30 mål samt 32 assist på 246 matcher.