Theofani Gekas slog nytt klubbrekord

Den 33-årige grekiske anfallaren Theofani Gekas skrev i slutet av april klubbhistoria i Konyaspor när han efter sina tre mål i 4-0 segern mot Akhisar Belediyespor på hemmaplan söndagen den 27e april blev den utländska spelaren som har gjort flest mål för klubben under en och samma säsong.

Gekas hade då gjort 11 mål på 21 ligamatcher men har gjort ytterligare två mål i de två efterföljande matcherna vilket innebär att han totalt har gjort 13 mål på 21 ligamatcher för Torku Konyaspor den här säsongen varav 11 mål på 12 matcher efter nyår.

Utländska spelare som har gjort flest mål i Konyaspor under en och samma säsong:

  • Marcin Robak, Polen, 8 mål på 32 matcher i andra divisionen.
  • Peter Grajciar, Slovakien, 8 mål på 28 matcher i Süper Lig.
  • Branimir Poljac, Norge/Kroatien, 7 mål på 27 matcher i andra divisionen.
  • Roman Kratochvil, Slovakien, 6 mål på 16 matcher i Süper Lig.

Theofani Gekas som kommer att spela VM i Brasilien i sommar tillsammans med Greklands landslag har under sin tid i Turkiet gjort 33 mål på 49 matcher i Süper Lig för Samsunspor, Akhisar Belediyespor samt Konyaspor.