Trabzonspor tog den sista platsen till Europa League

Trabzonspor hade tagit sig till Antalya för att försvara sin plats i tabellen som innebar spel i Europa League till nästa säsong. Bägge lagens spelare kom ut med gruvhjälmar på sina huvuden och det följdes upp med en tyst minut för att hedra de 301 människor som omkom tidigare i veckan i staden Soma i Turkiets största gruvolycka någonsin.

Trabzonspor som utmanades av Kasimpasa i kampen om den sista platsen till Europa League behövde vinna för att säkra en plats i turneringen nästa säsong vilket lag också gjorde. Zeki Yavru gav laget ledningen i den 13e minuten och i början av den andra halvleken satte Olcan Adin dit slutresultatet med ett snyggt skott utanför straffområdet, hans 10e ligamål för säsongen.

Trabzonspor säkradee inte bara spel i Europa i och med segern utan med tanke på att Sivasspors förlorade sin match mot Kardemir Karabükspor så innebar det att laget gick upp på en fjärde plats i sluttabellen som innebär kortare väg till Europa Leagues gruppspel.

För Antalyaspors del väntar spel i andra divisionen nästa säsong.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.