Turkiska spelare ute i Europa som ryktas byta klubb i sommar

Silly Season är fullt igång även om transferfönstret har inte öppnats officiellt. Spelare ryktas till höger och vänster. Vi har valt att ta en närmare titt på de turkiska spelarna ute i Europa som ser ut att lämna sina klubbar. Can kopplas ihop med Liverpool, Calhanoglu med Leverkusen, Mevlut sägs vara klar för spel i Super Lig nästa säsong medan det finns stort intresse för Arda Turan!

Emre Can, 20 år, Bayer Leverkusen:
Emre har länge kopplats ihop med Liverpool och den engelska klubbens intresse är bekräftat av Bayer Leverkusen som också säger att man kommer att göra allt för att behålla sin unga talang. Den tysk-turkiske mittfältaren har en imponerande säsong bakom sig i Bundesliga och Leverkusen kommer att få kämpa om att behålla Emre.

Källa: Sky Sports (England)

Mevlüt Erdinc, 27 år, St:Etienne:
Den turkiske anfallaren ser ut att lämna för hemlandet till slut. Det har ryktats om Besiktas men väldigt mycket om Fenerbahce som däremot har gått och sagt att man inte förhandlar med spelaren. Den klubb som är närmast att värva Mevlut är just nu Galatasaray. Klubben och spelaren är enligt turkiska medier just nu i förhandlingar. Mevlut har ett förflutet i Sochaux, PSG och Rennes.

Källa: LigTV (Turkiet)

Hakan Calhanoglu, 20 år, Hamburger SV:
Vilken lättnad för alla turkar att han har valt att spela för det turkiska landslaget. I Bundesliga har Hakan dominerat och gjort en kanonsäng individuellt sätt trots att Hamburg åker ur högsta divisionen. Hakans insatser har dragit till sig intresse från Real- och Atletico Madrid samt Bayern Munchen. Den offensiva mittfältaren har bekräftat att han vill flytta och öppnat för en flytt till Bayer Leverkusen. Under säsongen har Hakan även kopplats ihop med Chelsea, Arsenal och Manchester City.

Källa: BILD (Tyskland)

Arda Turan, 27 år, Atletico Madrid:
Ingen kan bortse från Ardas fina säsong i Spanien. Atletico har gått som tåget och Arda har varit en nyckelspelare i Diego Simeones lag. Just Simeone har bekräftat att man vill behålla sina spelare men att man kan tvingas att sälja vissa av sina stjärnor (Atletico har som bekant stora skulder) och Arda har tidigare kopplats ihop med klubbar ifrån den engelska ligan Premier League. Ahmet Bulut, spelarens agent bekräftade för några månader sen att man hade fått ett bud från England och den klubben sades vara Manchester United, som enligt rapporter ryktas lägga ett till bud den här sommaren. Daily Express skrev i vintras om att Arsenal, City, Chelsea och United var de klubbarna som var ute efter yttermittfältaren. Tidigare enligt hans agent så har Arda sett en flytt till Premier Leage som en positiv sak, tiden lär utvisa Ardas framtid som har vunnit den Spanska cupen och ligan samt den Europeiska supercupen och Europa League med Atletico Madrid.
Källa: www.turkish-football.com