VIDEO: Arda Turan ligamästare i Spanien

Turkiets största fotbollsspelare just nu, den 27-årige mittfältaren Arda Turan blev under lördagskvällen spansk ligamästare tillsammans med Atletico Madrid efter att ha spelat 1-1 på bortaplan mot Barcelona men det började inte bra för Atleticos del som redan innan den första halvleken var 25 minuter gammal hade blivit tvungna att byta ut både Diego Costa samt Arda pga skador.

Dessutom så gav Alexis Sanchez Barcelona ledningen i den 34e minuten med ett mycket snyggt mål vilket blev halvtidsresultatet. I början av den andra halvleken nickade Denis Godin in kvitteringen för Atletico Madrid. Det blev inga fler mål i matchen och spelarna i bortalaget kunde fira ut rejält. Ligaguldet var Atletico Madrids första sedan säsongen 1995/96 då Diego Simeone som är tränare i klubben var med som spelare.

Arda har under sin tid i Spanien vunnit Europa League, spanska cupen, spanska supercupen och nu ligan. På lördag nästa vecka har han chansen att vinna Champions League. Han har under säsongens gång stått för 3 mål samt 4 assist på 30 ligamatcher.

Arda Turan lämnar planen

Med turkiska kommentar

Målen från matchen

Firandet direkt efter slutsignalen

Atletico Madrids firar ligaguldet

Ardas guldintervju