VIDEO: Balikesirspor till Süper Lig!

Det blev nykomlingen Balikesirspor som gjorde Istanbul B.B. sällskap till Süper Lig med de två irektplatserna från andra divisionen, PTT 1. Lig, säsongen 2013-14. Det blev klart under söndagseftermiddagen sedan Balikesirspor besegrat just Istanbul B.B. med 2-1 på hemmaplan inför ett fullsatt Balikesir Atatürk stadion.

Lånet från AIK, Atakora Lalawele gav Balikesirspor ledningen strax före halvtidsvilan med sitt 5e ligamål för säsongen och i början av den andra halvleken satte lagets kapten- och storstjärna Muhammet Reis 2-0 med sitt 19e ligamål för säsongen. I och med det målet så vann Muhammet skytteligan i andra divisionen tillsammans med Manisaspors serbiske anfallare Slavko Perovic med 19 mål vardera. Tayfun Pektürk reducerade för IBB efter assist av Mohamed Bangura men Balikesirspors uppflyttning till högsta ligan var aldrig i någon fara. I slutet av matchen så gjorde Kwame Karikari, också han på lån från AIK, comeback för Balikesir efter nästan tremånaders skadefrånvaro.

För Balikesirspors enda konkurrent Orduspor i kampen om uppflyttning till Süper Lig i den sista omgången som vann sin bortamatch mot Sanliurfaspor med 4-3 efter bland annat tre mål av Anil Tasdemir som gjorde 17 mål på 31 ligamatcher under säsongen men det hjälpte föga väntar kvalspel tillsammans med Ankaraspor, Samsunspor och Mersin Idman Yurdu.

Höjdpunkter från matchen