Abdullah Avci återvänder till Istanbul B.B. som byter namn

Det blir som väntat att Abdullah Avci, som efter att ha fört upp Istanbul B.B. till högsta ligan säsongen 2006/07 etablerade laget i Süper Lig, återvänder till tränarjobbet i klubben sedan Cihat Arslan som trots uppflyttning till högsta serien efter endast en säsong i andra divisionen inte fick nytt förtroende.

Abdullah Avci lämnade Istanbul B.B. i november 2011 för att bli Turkiets nya förbundskapten efter Guus Hiddink men fick sparken mindre än två år senare i augusti 2013 efter en mycket dålig start i kvalet till VM i Brasilien. Sedan dess har han varit klubblös.

Redan när Cihat Arslan fick meddelandet om att han inte skulle fortsätta som Istanbul B.B.’s tränare så spekulerades i turkiska medier om att Abdullah Avci skulle återvända till klubben och under onsdagen skrev då flesta medierna om att Avci kommer att skriva på kontraktet med sin gamla klubb på torsdagen.

Samtidigt rapporteras det (inget officiellt ännu från varken klubben eller det turkiska fotbollsförbundet) att som det tidigare har skrivits om Istanbul B.B. kommer att byta namn till nästa säsong i samband med klubbens flytt till den nya arenan Basaksehir stadion.

Klubbens nya namn uppges bli Istanbul Basaksehir Futbol.