Cristian Zaccardo på väg till nykomling

En av nykomlingarna i Süper Lig till nästa säsong Balikesirspor som gör sin första säsong någonsin i högsta ligan är på väg att göra klart med ett meriterat nyförvärv. Det handlar om den 32-årige italienska försvararen Cristian Zaccardo som har kommit överens med AC Milan om att bryta hans kontrakt i förtid (den skulle ha gått ut i juni 2016).

Balikesirspors president Tuna Aktürk har bekräftat för turkiska medier om att klubben har kommit överens med Zaccardo om ett tvåårskontrakt och att Zaccardo förväntas anlända i slutet av veckan för att skriva på kontraktet.

Cristian Zaccardo som har 17 A-landskamper för Italiens landslag på sin meritlista vann VM-guld med Italien 2006. Under den senaste säsongen spelade han 11 ligamatcher för Milan dit han flyttade i januari 2013 efter 3,5 säsonger i Parma. Innan tiden i Parma spelade han för Wolfsburg, Palermo, Spezia samt Bologna.