David Moyes i Istanbul – träffade Galatasarays president

David Moyes som fick sparken av Manchester United i slutet av den gångna säsongen mindre än ett år efter att han tog över tränarjobbet i klubben efter flera framgångsrika år i Everton anlände under fredagsförmiddagen till Istanbul där han träffade Galatasarays president Ünal Aysal och dennes medarbetare Lütfi Aribogan.

Men efter mötet så dementerade Galatasaray-presidenten om att David Moyes är där för att skriva på ett kontrakt med klubben: ”Han är vår gäst. Han ska resa runt i Istanbul och sedan återvända till England. För tillfället så finns det inga planer på att skriva någon kontrakt med honom för han ingår inte i våra planer. Varken vi eller han har bråttom. Som jag har sagt tidigare så är vi ute efter en tysk tränare men om det inte skulle bli något med någon av de tyska tränarna som vi förhandlar med så kan David Moyes bli ett av alternativen. Han är en prövad tränare.”

Tre tyska tränare som Galatasaray har kontaktat är Tysklands förbundskapten Joachim Löw, USA’s förbundskapten Jürgen Klinsmann samt Schweiz’ förbundskapten Ottmar Hitzfeld.