Galatasarays förre målvakt blev VM-historiens äldste

Galatasarays förre målvakt Faryd Mondragon som spenderade sex säsonger i klubben (längst tid av alla klubbar han har spelat för) där han vann 2 ligatitlar samt 1 cuptitel blev under torsdagskvällen historiens äldsta spelare (43 år och 3 dagar) i VM när han blev inbytt i slutet av matchen mellan Colombia och Japan, en match som Colombia vann med 4-1.

Det tidigare rekordet hade Roger Milla som var 42 år gammal och 39 dagar när han spelade i VM 1994.

Mondragon som debuterade för landslaget 1993 har genom sin fotbollskarriär spelat för 11 olika klubbar och spelade nyligen sin sista klubblagsmatch för Deportivo Cali där hans karriär en gång i tiden startade för mer än 20 år sedan. Och nu har han troligen också gjort sin sista landslagsmatch men kommer vara med i Colombias trupp så länge landet är kvar i VM.