Johan Elmander klar för Bröndby

Johan Elmander vars kontrakt med Galatasaray gick ut den sista maj har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bröndby där han tidigare under karriären gjort 22 mål på 58 ligamatcher under två säsonger och vunnit liga-samt cupguld.

Elmander anlände till Galatasaray från Bolton inför säsongen 2011-12 och var under sin debutsäsong i klubben en av de bästa spelarna i ligan med 12 mål på 36 matcher när Galatasaray vann ligaguld. Under hans andrasäsong i Galatasaray då det blev ligaguld på nytt fick han inte mycket speltid utan spelade endast 16 matcher vilka han gjorde 4 mål på.

Inför den gångna säsongen blev han utlånad till Norwich City där han gjorde endast 1 mål på 28 ligamatcher när Norwich ramlade ur Premier League.

John Elmander gjorde sammanlagt 17 mål samt 10 assist på 61 tävlingsmatcher för Galatasaray och vann 2 ligaguld samt en supercup-titel.