Mircea Lucescu högst upp på Galatasarays lista *UPPDATERAD #2*

Galatasarays president Ünal Aysal meddelade under torsdagen om att den rumänske tränaren Mircea Lucescu står högst upp på klubbens lista över tänkbara tränare som kan ta över efter Roberto Mancini som lämnade klubben i tisdags efter mindre än ett år.

Galatasaray ska ha meddelat Lucescu det och sagt att man vill ha ett svar innan måndag.

Lucescu själv uppges enligt skriverierna vara smickrad över Galatasarays intresse men han har fortfarande ett år kvar på sitt kontrakt med Shakhtar Donetsk där han varit sedan 2004 och fört klubben bl.a. till fem raka ligatitlar (åtta sammanlagt) samt seger i UEFA-cupen säsongen 2008/2009. Lucescu var i början av 2000-talet tränare i både Galatasaray samt Besiktas vann då ligan med båda klubbarna samt UEFA’s supercup med Galatasaray 2000.

Ünal Aysal berättade också att om det inte blir något med Lucescu så har klubben andra stora tränare i planerna och att man vill göra klart med en ny tränare inom 10-15 dagar.

UPPDATERING:
Turkiska medier skriver att Lucescu har kommit överens med Galatasaray och att han själv vill återvända till klubben inför nästa säsong. Han ska därför ha bett Shakhtar Donetsks president Rinat Akhmetov om att få bryta hans kontrakt med klubben som det är ett år kvar på utan någon kostnad.

UPPDATERING #2:
Det blir ingen Lucescu i Galatasaray. Under söndagen meddelade Shakthar Donetsk om att klubben inte tänker släppa honom. Det innebär att Galatasaray får gå vidare med andra alternativ till tränarjobbet i klubben.