Officiellt: Manuel Fernandes lämnar Besiktas – skrev på för Lokomotiv Moskva

Den 28-årige portugisiske mittfältaren Manuel Fernandes vars kontrakt med Besiktas gick ut den sista maj efter 3,5 säsonger i klubben har skrivit på ett fyraårskontrakt med Lokomotiv Moskva som kom trea i den ryska ligan under den gångna säsongen.

Manuel Fernandes var under sina säsonger i Besiktas en av lagets största- och viktigaste spelare men under det senaste halvåret när han inte lyckats komma överens med klubbens ledning om ett nytt kontrakt så fick han inte spela något de sista månaderna av säsongen.

Besiktas’ ledning och Fernandes hade fram tills dess varit i förhandlingarna med varandra om att förlänga kontraktet men lyckades aldrig komma överens och redan i mars skrevs det i portugisisk media att han hade valt spel i Lokomotiv Moskva före Besiktas.

Men Besiktas påverkades inte alltför mycket av att Fernandes som hade inte alls visat upp lika bra form under den första halvan av säsongen som mot tidigare säsonger utan laget var med i guldkampen och slutade till slut trea i tabellen bara några poäng bakom Galatasaray i kampen om en plats i Champions Leagues gruppspel.

Manuel Fernandes gjorde 20 mål samt 41 assist på 117 tävlingsmatcher för Besiktas varav 15 mål samt 29 assist på 86 ligamatcher och vann turkiska cupen med klubben 2011 där han med två assist under ordinarie speltid samt ett mål i straffläggningen var en av finalens största hjältar.