Samuel Holmén på väg till sin gamla klubb

Den turkiska sportkanalen NTV Spor uppgav under söndagskvällen om att Samuel Holmén är på väg tillbaka sin gamla klubb, Istanbul B.B. – som inför den nya säsongen har bytt namn till Istanbul Basaksehir FK. Där kommer han att återförenas med sin gamla tränare, Abdullah Avci som värvade honom till Turkiet inför säsongen 2010/11.

Samuel som endast fick spela 7 tävlingsmatcher (alla från start – 6 i ligan samt 1 i cupen) i Fenerbahce förra säsongen har varit mycket eftertraktad av andra klubbar i Süper Lig efter sina tidigare framgångsrika år i turkiska ligan men ska enligt uppgifterna från NTV Spor valt spel i sitt gamla lag.

Enligt NTV Spor så kommer representanter för Fenerbahce och Istanbul Basaksehir FK att träffas inom den närmaste tiden för att slutföra övergången. Samuel Holmén har tidigare under sina tre säsonger i Istanbul B.B. gjort 24 mål på 101 ligamatcher varav 11 mål på 33 ligamatcher säsongen 2012/13 då laget åkte ut ur Süper Lig.

Samuel har under sommaren varit med på Fenerbahces försäsongsträning men var inte med i lagets matchtrupp i första träningsmatchen mot Sepahan från Iran i lördags och efter matchen rapporterades det om att han inte heller kommer att vara med i resten av träningsmatcherna under försäsongen vilket satte fart på en övergång.

Förutom Samuel så kommer även Joseph Yobo, Milos Krasic och Cristian Baroni att lämna Fenerbahce för att klubben ska klara av gränsen för utländska spelarkvoten.