Agenten bekräftar: Flera klubbar har visat intresse för Karikari och Atakora

Balikesirspor meddelade för en vecka sedan om att succélånen från AIK, Kwame Karikari samt Atakora Lalawele är på väg tillbaka till klubben men enligt agenten Erk Toros som tillsammans med Fredrik Risp driver agentbyrån Rispect Sports Agency och representerar spelarna i Turkiet så har flera andra klubbar visat intresse för både Karikari och Lalawele.

Erk Toros säger i ett uttalande till turkiska nyhetsbyrån AA om att sammanlagt sex klubbar varav fyra klubbar från Süper Lig har visat intresse för Karikari. Klubbarna i Turkiet är Balikesirspor, Eskisehirspor, Genclerbirligi och Torku Konyaspor. De två andra klubbarna är Vancouver Whitecaps från den amerikanska proffsligan MLS och FC Köpenhamn från Danmark: “Kwame Karikari lämnade Turkiet efter sin första sejour i landet mycket lycklig och nu vill han återvända. Vi har talat om för klubbarna som är intresserade om vad som gäller och jag tror att Karikaris nya klubb kan bli klar i slutet av den här veckan men hans förstaval är Turkiet.”

Vad gäller Atakora Lalawele så har även han fått en hel del erbjudanden: “Många klubbar har även visat intresse för Lalawele och även han vill återvända till Turkiet. Han har svårt att bestämma sig och vi väntar på hans svar just nu.”

Karikari som gjorde 11 mål samt 3 assist på 23 ligamatcher och Lalawele som gjorde 5 mål samt 12 assist på 36 ligamatcher hade en stor del i när Balikesirspor gick upp till Süper Lig förra säsongen som nykomlingar i PTT 1. Lig.

Läs gärna vår intervju med Fredrik Risp från september förra året här.