Aziz Yildirim: ”Två utländska spelare ska lämna klubben”

Medan spelarna i Fenerbahce reste till England för träningsmatch mot Sheffield United på onsdagskvällen så höll klubbens president Aziz Yildirim i en presskonferens där han gav svar på tal om de senaste ryktena i medierna vad gäller transfermarknaden.

Aziz Yildirim berättade att klubben ska dra ner antalet på de utländska spelarna i laget pga den utländska spelarkvoten genom göra sig av med två spelare men sa aldrig vilka spelare det handlade om. Miroslav Stoch har redan lånats ut till Al-Ain i Förenade Arabemiraten och enligt medierna så står Cristian Baroni samt Samuel Holmén på tur. Båda spelarna finns dock med i truppen som reste till England.

Det har även stått mycket i medierna om att utländska klubbar har visat intresse för Moussa Sow samt Emmanuel Emenike men ingen av spelarna kommer att säljas enligt Aziz Yildirim.

Aziz Yildirim har tidigare sagt att klubben inte kommer att värva fler spelare efter Diego men trots det står det nästan varje dag i medierna om att Fenerbahce är ute efter nya värvningar. Något som inte stämmer då han ytterligare en gång dementerade det under onsdagen.

Förutom de två utländska spelarna som står på tur att lämna klubben så finns redan den nigerianske mittbacken Joseph Yobo samt den serbiske yttermittfältaren Milos Krasic på försäljningslistan. Fenerbahce har bett båda spelarna att hitta nya klubbar och varken Yobo eller Krasic har heller varit med A-lagets försäsong under sommaren likt Cristian samt Samuel. Så egentligen är det fyra utländska spelare som ska bort från klubben innan transferfönstret stänger.