Häckens förre stjärna till Gaziantepspor

BK Häckens förre stjärna, den 25-årige offensiva nigerianske mittfältaren John Chibuike som gjorde 16 mål samt 14 assist på 70 matcher i Allsvenskan under sina tre år i Sverige har skrivit på ett fyraårskontrakt med Gaziantepspor, som klarade sig kvar i högsta ligan förra säsongen i slutomgångarna.

Han kommer närmast från spel i Rosenborg i Norge där han gjorde 19 mål samt 8 assist på 66 matcher i norska ligan.

Gaziantepspor är en av klubbarna i Süper Lig som har varit mest aktiv på spelarmarknaden i sommar och klubben har redan gjort klart med åtta spelare inklusive John Chibuike: den 20-årige målvakten Alkan Tunca från St Pauli, den 30-årige försvararen Koray Arslan från Medical Park Antalyaspor, den 22-årige högerbacken Baris Yardimci från Hatayspor, den 25-årige mittfältaren Erdem Sen från Samsunspor, den 19-årige mittfältaren Emre Nefiz från FSV Frankfurt, den 28-årige mittfältaren Oguzhan Türk från VVV som gjorde 7 mål på 34 matcher i holländska andraligan förra säsongen, den 19-årige anfallaren Aboubacar Demba Camara från Guinea som gjorde 2 mål på 20 matcher i franska ligan för Ajaccio förra säsongen, den 25-årige anfallaren Semih Aydilek från Torku Konyaspor.

Klubben har också tappat två av sina bästa spelare från förra säsongen: Abdou Razack Traore som gjorde 8 mål på 26 ligamatcher till Kardemir Karabükspor samt Cenk Tosun till Besiktas som gjorde 13 mål på 31 ligamatcher.