Officiellt: Oumar Niasse till Lokomotiv Moskva

Oumar Niasse som blev Akhisar Belediyespors bästa målskytt förra säsongen med 12 mål på 34 ligamatcher lämnar klubben för spel i ryska ligan. Under måndagen skrev han på ett långtidskontrakt med Lokomotiv Moskva där han blir lagkamrat med den förre Besiktas-spelaren Manuel Fernandes.

Och Akhisar Belediyespor gör en rejäl vinst på affären. Niasse värvades från den senegalesiske klubben US Ouakam inför förra säsongen för 250 000 Euro och säljs vidare till Lokomotiv Moskva mindre än ett år senare för 5,5 miljoner Euro.

Förutom sina mål i ligaspelet gjorde han även 3 mål på 6 matcher i turkiska cupen förra säsongen.

Anmärkningsvärt med övergångssumman är att den motsvarar mer eller mindre Akhisar Belediyespors hela årsbudget.

Till er som inte vet så grundades Akhisar Belediyespor 1970 och tog steget upp till Süper Lig för första gången i klubbens historia säsongen 2011/12. Säsongen (2010/11) innan klarade man sig kvar i andra divisionen i slutomgångarna och innan den säsongen (2009/10) spelade man nere i tredje divisionen. 2007/08 låg man i fjärde divisionen.

Väl i högsta divisionen har man klarat sig kvar med små resurser och klubben får inte heller spela på sin egentliga hemmaarena Akhisar Sehir stadion för att den inte är godkänd för spel i Süper Lig utan får spela sina hemmamatcher fem mil bort i staden Manisa på arenan 19 Mayis stadion.