Sivasspor värvar nigeriansk anfallare

Sivasspor har gjort klart med den 24-årige nigerianske anfallaren Macauley Chrisantus som har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Han ansluter på fri transfer och kommer närmast från spel i Las Palmas i den andra spanska divisionen där han har gjort 20 mål på 67 ligamatcher under de två senaste säsongerna varav 8 mål på 25 matcher under den förra säsongen.

Macauley Chrisantus var en stortalang i unga ålder och vann bl.a. skytteligan med 7 mål i U17-VM 2007 då Nigeria blev världsmästare. Han blev då vald till turneringens andra bästa spelare efter en viss Toni Kroos. Många storklubbar var ute efter honom men han valde spel i Hamburg men där blev det aldrig något spel i klubbens A-lag och han gick vidare till Karlsruher SC där han gjorde 11 mål på 47 matcher på två säsonger i Bundesliga 2. Innan flytten till Spanien spelade han en säsong i FSV Frankfurt i Bundesliga då han gjorde 8 mål på 26 matcher.

I Sivasspor gör han sin landsman John Utaka sällskap.