Tita klar för Mersin Idmanyurdu

Nykomlingen Mersin Idmanyurdu fortsätter att rusta upp inför sin comeback i högsta ligan. Under tisdagen blev det klart att den 33-årige offensiva brasilianske mittfältaren Sidney Cristiano dos Santos med smeknamnet Tita som har spelat i Turkiet sedan 2004 och som har turkisk medborgarskap under namnet Melih Gökcek har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
Han kommer närmast från spel i Medical Park Antalyaspor där han gjorde 3 mål samt 7 assist på 32 ligamatcher förra säsongen. Tita har totalt gjort 48 mål samt 44 assist på 235 matcher i Süper Lig för Ankaraspor, Ankaragücü och Antalyaspor.

Mersin har gjort klart med inte mindre än 13 spelare under sommaren inklusive Tita: Den 25-årige målvakten Nuri Sahin från Sivasspor, den 23-årige försvararen Loret Sadiku från Helsingborgs IF, den 33-årige vänsterbacken Vederson från Antalyaspor, den 33-årige mittbacken Servet Cetin från Eskisehirspor, den 22-årige försvararen Hakan Olkan från Ciksalinspor, den 21-årige försvararen Mehmet Enes Sigirci från Hatayspor, den 28-årige mittfältaren Oktay Delibalta från Genclerbirligi, den 22-årige mittfältaren Abdulrahman Khalili från Helsingborgs IF, den 23-årige mittfältaren Mehmet Tas från Nazilli Belediyespor, den 27-årige anfallaren Prejuce Nakoulma från Burkina Faso som gjorde 9 mål på 34 matcher för Gornik Zabrze i polska ligan förra säsongen, den 24-årige ungerske anfallaren Marko Futacs som gjorde 9 mål på 22 matcher för Diosgyor i ungerska ligan förra säsongen och den 27-årige anfallaren Ricardo Pedriel från Bolivia som kommer närmast från spel i Bolivar i hemlandet där det blev 2 mål på 10 matcher förra säsongen.

Pedriel har sedan tidigare spelat tre säsonger i Sivasspor då han gjorde 19 mål på 90 ligamatcher.

Mersin Idmanyurdu har även en ny tränare inför säsongen i Riza Calimbay.