Galatasaray värvar mittfältare: “Jag har kommit till min drömklubb”

Galatasaray gjorde under fredagen klart med den 27-årige mittfältaren Yasin Öztekin som med sina 6 mål samt 8 assist på 27 matcher var en av Kayseri Erciyesspors bästa spelare under förra säsongen när laget höll sig kvar i Süper Lig som nykomlingar.

Yasin som har skrivit på ett fyraårskontrakt med Galatasaray sa till klubbens egna TV-kanal, GSTV om att han har kommit till sin drömklubb: “Jag är självklart mycket glad över att ha skrivit på för Galatasaray som är Turkiets bästa lag. Jag har kommit till min drömklubb och kommer att göra mitt bästa. Det finns många bra spelare i laget och konkurrensen här kommer att göra mig bättre.

Galatasaray betalar 2,5 miljoner Euro i övergångssumma till Erciyesspor och Yasin får en lön på 1 miljon Euro säsongen 2014-115, 1,05 miljon Euro säsongen 2015-16, 1,1 miljoner Euro säsongen 2016-17 och 1,15 miljoner Euro säsongen 2017-18. Han får också en matchbonus på 10 000 Euro per match under varje säsong.

Yasin som är född- och uppvuxen i Tyskland spelade för Borussia Dortmund från att ha varit 9 år till 23 år men slog aldrig igenom i A-laget utan spelade mestadels för klubbens andra- och juniorlag. Inför säsongen 2010-11 flyttade han till Genclerbirligi där han stannade i två säsonger innan han inför säsongen 2012-13 flyttade till Trabzonspor där han spelade en säsong.