OFFICIELLT: Trabzonspor förhandlar med Benfica och Oscar Cardozo

Trabzonspor har meddelat börsen (KAP) i Istanbul om att klubben har inlett officiella förhandlingar med Benfica och deras 31-årige anfallare Oscar Cardozo från Paraguay.

Cardozo som har spelat 7 säsonger i Benfica har gjort 165 mål på 287 tävlingsmatcher för klubben varav 111 mål på 175 matcher i ligaspelet. För Paraguays landslag har det blivit 9 mål på 49 landskamper. Förra säsongen gjorde han 11 mål på 32 tävlingsmatcher varav 7 mål på 15 ligamatcher.

Förutom spel i Benfica har han också spelat för den argentinska klubben Newell’s Old Boys samt för Club Nacional och Club Atletico 3 de Febrero i hemlandet.

Oscar Cardozo har under de senaste åren varit på gång till Turkiet i flera omgångar och senast förra året i augusti så meddelade Fenerbahce börsen att man var i förhandlingar med Benfica samtidigt som man förhandlade med Spartak Moskva angående Emmanuel Emenike. Fenerbahce valde då att gå vidare med den nigerianske anfallaren.

Trabzonspors nya tränare Vahid Halilhodzic har sedan sin återkomst till klubben skrikit efter värvningar och ser nu att få klart med tre spelare inom några dagar. Förutom Cardozo så är även Ishak Dogan samt den algeriske landslagsbacken Belkalem på väg.

I samma meddelande kan man också läsa att Trabzonspor även har inlett förhandlingar med Kardemir Karabükspor angående vänsterbacken Ishak Dogan och den klubblösa 30-årige mittfältaren Fatih Atik som är född- och uppvuxen i Frankrike.

Fatih har under de senaste åren spelat för Guingamp där han blev fransk cupmästare förra säsongen. Läs mer om honom här.