Speciell match väntar Oguzhan Özyakup

Tisdagskvällens match mellan Besiktas och Arsenal blir en extra speciell upplevelse för Besiktas’ 21-årige mittfältare Oguzhan Özyakup som spelade i Arsenal från 2008 till 2011 och bl.a. fick chansen i 2 ligacupmatcher av Arsene Wenger säsongen 2011/12 innan flytten till Turkiet.

Läs en gammal artikel från 2010 om Oguzhan Özyakup här då han fortfarande tillhörde Arsenal.

Oguzhan har sedan flytten till Besiktas debuterat för det turkiska landslaget och växt till en av lagets viktigaste spelare något som även gladde Arsenals tränare Arsene Wenger på presskonferensen inför matchen: “Jag är mycket glad över att Oguzhan har växt till en bra spelare efter att ha spelat för Arsenal. Han är en fysisk- och teknisk spelare med kraft, energi och målmedvetenhet. Han fick inte chansen i många matcher i Arsenal men för oss är det glädjande att se honom växa som spelare i Turkiet.