Trabzonspor förhandlar med Belkalem

Trabzonspor har meddelat börsen (KAP) i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar med den spanska klubben Granada angående den 24-årige algeriske landslagsbacken Essaid Belkalem som spelade 3 av 4 matcher – två från start för Algeriet när landet gick till åttondelsfinal och förlorade knappt mot Tyskland i sommarens VM-slutspel i Brasilien.

I Trabzonspor återförenas han med den bosniske tränaren Vahid Halilhodzic som har varit förbundskapten för Algeriet under de senaste åren.

Belkalem tillhör Granada men var under förra säsongen utlånad till Watford i den engelska andradivisionen där han spelade 8 ligamatcher. Han värvades till Granada inför säsongen 2013/14 från den algeriska klubben JS Kabylie men blev utlånad nästan omgående och ser nu ut att bli utlånad på nytt.