VIDEO: Rosenborg 1-1 Kardemir Karabükspor: Hakan Özmert historisk

Kardemir Karabükspor som deltar i Europa-spelet för första gången i klubbens historia den här säsongen spelade på torsdagskvällen returmötet mot Rosenborg i tredje kvalomgången till Europa Leagues gruppspel på Lerkdendal i Trondheim.

Första matchen i Turkiet slutade 0-0. Och i returen fick Rosenborg drömstart när Pål Andre Helland satte 1-0 redan i den 8e minuten men det var Karabükspor som skulle få det sista ordet när mittfältaren Hakan Özmert kvitterade i den 35e minuten på returen efter att Dominick Kumbela nickat i stolpen. Hakan blev därmed historisk då han gjorde Karabükspors första mål någonsin i Europa-spelet.

Det blev inga fler mål i matchen och Karabükspor tog sig vidare till sista kvalomgången till Europa Leagues gruppspel tack vare bortamål.