Majeed Waris till Trabzonspor *UPPDATERAD*

Allsvenskans skyttekung från 2012, Majeed Waris från Ghana som då gjorde 23 mål på 29 matcher för BK Häcken är så gott som klar för Trabzonspor.

Trabzonspor meddelade under måndagsförmiddagen börsen om att klubben har inlett förhandlingar med Spartak Moskva samtidigt som Waris gick igenom den obligatoriska läkarundersökningen.

Majeed Waris som är 22 år idag värvades av Spartak Moskva i januari 2013 för 2,9 miljoner Euro men slog aldrig igenom i den ryska klubben på över ett år och i februari tidigare i år blev han utlånad till Valenciennes i franska ligan där han gjorde stor succé med 9 mål samt 5 assist på 14 ligamatcher. Han återvände till Spartak i somras men har inte gjort något mål på 4 matcher under den nya säsongen.

Förutom värvningen av Waris så är Trabzonspor även i förhandlingar med franska klubben Guingamp angående den 28-årige anfallaren Mustafa Yatabare som gjorde 22 mål på 35 matcher underr säsongen 2012/13 när Guingamp gick upp till Ligue 1 och 11 mål på 31 matcher i högsta ligan förra säsongen. Han var lagkamrat med Fatih Atik i Guingamp som värvades av Trabzon i somras.

Turkiska medier skriver också att Trabzonspor är överens med Olympiakos angående en värvning av den 29-årige grekiska försvararen Avraam Papadopoulos.

UPPDATERING:
Precis som väntat så har Trabzonspor meddelat börsen om att klubben har inlett förhandlingar med Olympiakos angående försvararen Avraam Papadopoulos.

Samtidigt har Trabzonspor brutit kontraktet med Gutsavo Colman i förtid för en kostnad på 700 000 Euro. Colman spelade 6 säsonger i klubben.