Turkiet avslutar U21 EM-kvalet

Det turkiska U21-landslaget kommer under de närmaste dagarna att spela sina sista matcher i EM-kvalet till mästerskapet i Tjeckien nästa år.

På fredagskvällen med start klockan 18.00 svensk tid ställs man mot Malta på bortaplan och på tisdagen den 9e september med avspark klockan 18.30 svensk tid avslutar man kvalet mot Sverige på Örjans Vall i Halmstad.

Turkiet ligger 4a i tabellen efter 6 spelade omgångar med 3 segrar, 1 oavgjord samt 2 förluster och för att Turkiet ska ha någon chans att ta sig vidare krävs det två raka segrar med många mål samt att resultat går vägen i de andra kvarstående matcherna.

  1. Polen, 15 poäng
  2. Grekland, 12 poäng
  3. Sverige, 10 poäng
  4. Turkiet, 10 poäng
  5. Malta, 0 poäng

10 grupper finns i U21 EM-kvalet varav de 10 segrarna samt de 4 bästa tvåorna tar sig till playoff för att i bäst av två matcher göra upp om 7 platser till mästerskapet i Tjeckien dit värdlandet redan är kvalificerad.

Förbundskaptenen, den tidigare storspelaren Abdullah Ercan har tagit ut följande trupp till ödesmatcherna:

Målvakter: Ömer Kahveci (Bucaspor), Ozan Evrim Özenc (Medical Park Antalyaspor)

Försvarare: Oguzhan Berber (Caykur Rizespor), Hakan Cinemre (Fenerbahce), Kaan Ayhan (Schalke 04), Ahmet Yilmaz Calik (Genclerbirligi), Okan Alkan (Balikesirspor), Atinc Nukan (Besiktas)

Mittfältare: Emrah Bassan (Medical Park Antalyaspor), Salih Ucan (Roma), Kerim Frei (Besiktas), Bilal Basakcioglu (Feyenoord), Alpaslan Öztürk (Kasimpasa), Ugur Ciftci (Genclerbirligi), Muhammed Demirci (Gaziantep B.B.), Enver Cenk Sahin (Istanbul Basaksehir), Okay Yokuslu (Kayserispor), Yusuf Erdogan (Trabzonspor)

Anfallare: Muhammet Demir (Gaziantepspor), Enes Ünal (Bursaspor), Ömer Ali Sahiner (Torku Konyaspor), Kenan Karaman (Hannover 96)