VIDEO: Stor dramatik när Turkiet föll mot Sverige i U21-kvalet

Det var stordramatik på Örjans Vall i Halmstad på tisdagskvällen när Turkiet förlorade den sista matchen i U21 EM-kvalet mot Sverige med 3-4 och misslyckades med att ta sig till playoff.

Men det var nära ett nytt turkiskt fotbollsmirakel…

Antalyaspors mittfältare Emrah Bassan gav Turkiet ledningen i den 29e minuten men Kristoffer Olsson kvitterade för Sverige fem minuter senare. Det blev inga fler mål i den första halvleken.

I den andra halvleken klev Olsson fram ytterligare två gånger och gjorde 2-1 i den 58e minuten samt 3-1 i den 71a minuten. Med mindre än 20 minuter kvar av ordinarie speltid var Turkiet ett slaget lag men två mål av inhopparna Kerim Frei i 84e minuten och 17-åringen Enes Ünal i den 86e minuten gav ett stort hopp i matchens sista minuter men det var Sverige som skulle få det sista ordet när Oscar Hiljemark gjorde 4-3 på tilläggstid.

Då hade Grekland även tagit ledningen mot Polen med 2-1 (vann till slut med 3-1), vilket innebar att Sverige gick upp på första platsen, vann gruppen och tog sig till playoff. Hade Turkiet gjort ytterligare mål hade det varit ombytta roller.

Sluttabell

  1. Sverige, 16 poäng
  2. Grekland, 15 poäng
  3. Polen, 15 poäng
  4. Turkiet, 13 poäng
  5. Malta, 0 poäng