Bursaspor krossade Balikesirspor

Cedric Bakambu och Fernando Belluschi såg med tre- respektive två mål till att Bursaspor krossade nykomlingen Balikesirspor med 5-0 på bortaplan på lördagskvällen.

Bursaspor som i förra omgången tappade 2-0 till 2-2 i slutminuterna mot Eskisehirspor gjorde inte samma misstag den här gången och avgjorde mötet mot Balikesirspor redan efter den första halvleken då det stod 4-0 efter bl.a. ett äkta hattrick av fransmannen Bakambu som värvades från Sochaux inför säsongen. Belluschi inledde målskyttet redan i den 4e minuten med ett skott långt utifrån. Därefter tog Bakambu över och gjorde tre raka mål i den 19e, 24e och 34e minuten.

I den andra halvleken fastställde sedan Belluschi slutresultatet i den 55e minuten med sitt andra mål och drygt tio minuter senare blev han utbytt mot Samuel Holmén. Holmén som förra säsongen spelade bara 6 ligamatcher för Fenerbahce har redan spelat 5 ligamatcher för Bursaspor den här säsongen.

Bursaspor som har en förlust på de fyra senaste ligamatcherna klättrade upp på 6e plats i tabellen medan Balikesirspor som inte har vunnit på 4 matcher (1 oavgjord och 3 förluster) efter vinsten mot Galatasaray ligger sist i tabellen med 4 poäng.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.