Europa League: Trabzonspor – Lokeren

Trabzonspor spelar på torsdagskvällen sin tredje match i Europa Leagues gruppspel när Lokeren från Belgien gästar Hüseyin Avni Aker stadion.

Trabzon har 3 poäng efter två spelade omgångar efter att ha vunnit mot Metalist Kharkiv på bortaplan med 2-1 och förlorat mot Legia Warszawa med 0-1 på hemmaplan medan Lokeren har också 3 poäng efter att ha förlorat mot Legia med 0-1 på bortaplan och besegrat Metalist med 1-0 på hemmaplan.

Lokeren ligger på 4e plats i belgiska ligan efter 11 spelade omgångar, 5 poäng efter ledande Anderlecht och hade inför den senaste omgången i ligan då laget förlorade mot Club Brügge med 1-3 på hemmaplan inte förlorat på 5 tävlingsmatcher. I laget finns den 28-årige mittfältaren Onur Kaya med turkiskt ursprung som är född- och uppvuxen i Belgien. Han inledde sin A-lagsfotbollskarriär i holländska Vitesse och har därefter också spelat för Sporting Charleroi i belgiska ligan.

Trabzonspor vann sin första match i ligaspelet i den senaste omgången med 3-1 över Mersin Idman Yurdu efter att ha spelat oavgjord i 4 av 5 matcher innan dess och på torsdagskvällen vill tränaren Vahid Halilhodzic och hans spelare fortsätta på segervägen.

Spelare som saknas i hemmalaget är skadade Onur Kivrak, Deniz Yilmaz och Aykut Demir medan Özer Hurmaci, Serdar Gürler, Mustafa Akbas och Ferhat Yazgan inte är anmälda för spel i Europa. Anmärkningsvärt då både Serdar och Mustafa har fått mycket speltid i ligaspelet.

Trabzonspor – Lokeren
Europa League, tredje omgången
Plats: Hüseyin Avni Aker stadion (Trabzon)
Domare: Liran Liany (Israel)
Avspark: 19.00
Kanal: Smart Spor (Turkiet)

Preliminära startelvor

Trabzonspor Fatih Öztürk, Jose Bosingwa, Essaid Belkalem, Papadopoulos, Carl Medjani, Salih Dursun, Kevin Constant, Mehmet Ekici, Majeed Waris, Mustapha Yatabare, Oscar Cardozo

Lokeren Copa, Odoi, Scholz, Maric, Galitsios, Overmeire, Vanaken, Persoons, Abdurahimi, Remacle, De Pauw