Fenerbahce vann efter två straffmål

Både Johan Dahlin samt Mervan Celik fanns med från start- och spelade hela matchen när Genclerbirligi under lördagskvällen gästade Fenerbahce på Sükrü Saracoglu stadion. Men laget fick med sig noll poäng hem till Ankara även om det vara nära.

Efter en mållös första halvlek tog Fenerbahce ledningen på straffspark i början av den andra genom Emre Belözoglu sedan Alper Potuk blivit fälld i straffområdet. Genclerbirligi kom igen och lyckades kvitterade i den 82a minuten genom den rumänske inhopparen Liviu Antal som då hade varit på planen i bara ett par minuter men Fenerbahce skulle ändå få det sista ordet i matchen – även den här gången på straffspark – sedan en annan inhoppare Emmanuel Emenike blivit fälld nästan identiskt på samma ställe som Alper tidigare i halvleken. Dirk Kuyt klev fram och sköt in sitt första mål för säsongen vilket även blev segermålet.

Fenerbahce vann igen efter förlusten i derbyt mot Galatasaray och gick upp på 13 poäng i tabellen medan Genclerbirligi som spelade sin tredje raka match utan seger har 8 poäng efter 7 spelade matcher.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.