Inför derbyt: Intervju med Galatasaray-supporter

Galatasaray-supportern Dennis Naess delar med sig av sina tankar inför derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce på lördagskvällen. 

Hur tycker du att säsongsinledningen har varit?
Jag tycker att säsongsinledningen har varit blandad. Innan säsongen kändes det bra med en ny manager och nya spelare. När vi vann första matchen mot Bursa så trodde jag att det skulle bli bli en bra säsong. Men efter förlusten mot Balikesirspor så kändes det fruktansvärt. Även fast vi ligger på en 3e plats och har 1 poäng upp till ettan så känns det som om Gala spelar väldigt dåligt.

Vad var dina förväntningar inför säsongen?
Förväntningarna var ju att vi skulle gå ut och vinna varje match och att vi skulle plocka alla trepoängare med stil. Så har det ej blivit och de måste höja sig ifall de vill vinna ligan i år. 

Vad har du varit mest nöjd- och missnöjd med under inledningen av säsongen?
Jag har varit mest nöjd med Chedjous insatser faktiskt. Jag tycker att han startat säsongen riktigt piggt och om han fortsätter spela så bra så blir vi stabilare. Även Bruma har varit grym. Pandev har varit en besvikelse och han har inte gjort ett enda mål fast han fått mycket speltid. Han måste höja sig rejält och börja göra mål ifall han vill stanna.

Vad är dina tankar inför lördagens derby?
Mina tankar är att Fener kommer lira mer boll än Gala men att Gala kommer vara bättre när det kommer till avsluten vilket kommer leda till att vi tar hem de tre viktiga poängen. 

Ditt bästa derbyminne?
Mitt bästa derbyminne är år 2005 när det var Turkiska cupen och Gala vann med 5-1. Ribery och Hakan Sukur var grymma den matchen.

Värsta derbyminne?
Mitt värsta derbyminne var år 2006 där vi fick stryk med 4-0. Det var en riktig förnedring.

Om du fick välja en spelare från Fenerbahce  till ditt lag. Vem hade det varit och varför?
Jag hade valt Emenike. En snabb, explosiv och grym forward som kan vända matcher på egen hand med hans löpningar.

Transferfönstret öppnar igen i januari. Anser du att ditt lag bör förstärka på en position som du inte har varit nöjd med?
Absolut, vi måste förstärka på forward- och högerbackspositionen. Vi måste få in en grym och snabb forward som tex Torres och på högerbacken så tycker jag att Veysel varit väldigt dålig och att det måste förstärkas med en teknisk och snabb högerback.

Vad tycker du om PassoLig-kortet som innebär att man måste registrera sig i ett system för att kunna se på fotboll i Turkiet?
Det är katastrof. Varför ska dem alltid ändra saker och ting?? Kan de inte bara låta det vara? Nu kommer Gala tappa utländska fans på grund av detta.

Det turkiska landslaget har inlett EM-kvalet på ett katastrofalt sätt. En poäng efter tre matcher. Vad är din åsikt om det och är EM 2016 fortfarande ett realistiskt mål?
Jag vet att Fatih Terim och Turkiet kan fixa detta men jag förstår inte vad det är som pågår. Jag tror att de snart kommer börja vinna igen men dem behöver en vinst för att höja självförtroendet. Det är realistiskt men de måste sluta tappa poäng mot länder som Lettland. Turkiet har även haft många nyckelspelare skadade så det kan också vara en anledning till varför det gått så dåligt.

Hur går det på lördagskvällen?
Jag tror Gala vinner med 2-1 och Sneijder samt Burak gör mål för Gala och Sow för Fener. Som sagt så tror jag att Fenerbahce kommer ha bollinnehavet men att Galatasaray kommer vara tillräckligt kyliga i avsluten för att vinna matchen.