Trabzonspors första seger i ligaspelet

Efter fyra oavgjorda och en förlust på säsongens fem första ligamatcher så lyckades Trabzonspor ta sin första seger i ligaspelet när Mersin Idman Yurdu under söndagen besegrades med 3-1 på hemmaplan.

Trabzonspor skapade flera bra chanser i den första halvleken men ledningsmålet kom inte förrän i den 54e minuten då Essaid Belkalem nickade in Mehmet Ekicis hörna. Efter målet blev Vederson i Mersin utvisad men nykomlingen lyckades ändå kvittera när Oktay Delibalta tog vara på returen när Marco Futacs missade en straffspark. Trabzon skulle dock komma igenom och genom ytterligare två nickmål av Carl Medjani på nytt från en hörna slagen av Mehmet Ekici samt Oscar Cardozo, hans andra ligamål, skriva slutsiffrorna till 3-1.

Tränaren Vahid Halilhodzic i Trabzonspor fick lite andrum i tabellen medan Mersin Idman Yurdu trots förlusten ligger kvar i absoluta toppen på fjärde plats. Loret Sadiku spelade hela matchen för gästerna medan Abdulrahman Khalili satt kvar på bänken.

Se målen- och höjdpunkterna från matchen här.