VIDEO: Lettland 1-1 Turkiet

Efter en bedrövlig start på EM-kvalet med två raka förluster mot Island (0-3) respektive Tjeckien (1-2) var det tänkt att Turkiet skulle återupprätta lite av hedern i bortamatchen mot Lettland på måndagskvällen men ett nytt turkiskt fiasko resulterade i ett oavgjord resultat.

Efter en mållös första halvlek gav inhopparen Bilal Kisa Turkiet ledningen i den 47e minuten med ett skott utanför straffområdet vilket var hans första landslagsmål i den 6e landskampen men ledningen höll sig inte länge då Lettland kvitterade bara sju minuter senare på straffspark genom Valerijs Sabala.

En annan inhoppare, Adem Büyük, hade kort efter Lettlands kvitteringsmål en jättechans att på nytt ge Turkiet ledningen men avslutade rakt på Lettlands 39-årige veteranmålvakt Aleksandrs Kolinko.

1-1 mot Lettland innebär att Turkiet endast har 1 poäng efter 3 spelade omgångar och i dagsläget är det hela 8 poäng upp till ettan Island och tvåan Tjeckien som innehar direktplatserna till EM-slutspelet i Frankrike 2016.

Resultat och tabell, Grupp A
Island 2-0 Holland
Kazakstan 2-4 Tjeckien
Lettland 1-1 Turkiet

  1. Island, 9 poäng
  2. Tjeckien, 8 poäng
  3. Holland, 3 poäng
  4. Lettland, 2 poäng
  5. Turkiet, 1 poäng
  6. Kazakstan, 1 poäng