Balikesirspors tränare avgick efter förlusten mot Sivasspor

Balikesirspors tränare Ismail Ertekin som förra säsongen förde laget som nykomlingar upp från PTT 1. Lig till Süper Lig valde att avgå efter förlusten mot Sivasspor på hemmaplan på måndagskvällen.

Ismail tog över tränarjobbet i Balikesirspor i november 2012 och avancemanget till högsta ligan drygt 1,5 år senare var klubbens första på 39 år.

Balikesirspor genomgick en stor förändring under sommaren inför återkomsten till högsta divisionen, framförallt på spelarsidan. Stora delar av truppen som var med och förde laget upp byttes ut inklusive flera tongivande spelare som bl.a. Muhammet Reis som gjorde 19 mål på 35 matcher och lånen från AIK, Lalawele Atakora samt Kwame Karikari som både hade en stor roll i lagets avancemang.

Uppflyttningen till Süper Lig har inte gått som klubben har velat trots seger mot Galatasaray i den tredje omgången och laget åkte även tidigare ut i turkiska cupen mot Balcova Belediyespor ett lag från Spor Toto 3. Lig (fjärde divisionen).