Eskisehirspor vann igen efter åtta ligamatcher

Eskisehirspor vet hur det känns att vinna i ligaspelet igen. På söndagseftermiddagen besegrades Kayseri Erciyesspor på hemmaplan med 2-1 och lagets första seger sedan ligapremiären i augusti var ett faktum.

Den svenske landslagsmittfältaren Erkan Zengin fanns med från start och blev utbytt i den 81a minuten. Erkan var inblandad i första målet då han slog inlägget som ledde till att den serbiske mittfältaren Goran Causic gav Eskisehirspor ledningen i den 35e minuten vilket blev första halvlekens enda mål. I början av den andra halvleken lyckades gästerna kvittera genom Murat Yildirim.

Eskisehirspor såg då ut att spela ännu en oavgjord match, i så fall lagets 6e på 10 matcher, men den nigerianske mittfältaren Raheem Lawal såg med ett skott i den 86e minuten till att det inte blev så. Matchen slutade 2-1 till Eskisehirspor som lyckades vinna igen efter fem oavgjorda matcher och tre förluster. Fyra av dessa oavgjorda matcher har varit i svåra bortamatcher mot Besiktas, Bursaspor, Galatasaray och Sivasspor.

Eskisehir har under samma period fått trösta sig med två segrar i cupspelet där laget har kvalificerat sig till gruppspelet. Ska man vända den negativa trenden till något positivt så har Eskisehir bara en förlust på de 6 senaste tävlingsmatcherna. För Kayseri Erciyesspors del var förlusten lagets första efter 4 ligamatcher (1 seger och 3 oavgjorda).

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.