Oscar Cardozo matchvinnare för Trabzonspor

Trabzonspors första match utan tränaren Vahid Halilhodzic som efter överenskommelse med ledningen valde att bryta kontraktet med klubben på lördagskvällen slutade med seger. Stor matchvinnare blev den paraguayanske anfallaren Oscar Cardozo som med två mål, ett i vardera halvleken såg till Trabzon besegrade Torku Konyaspor på hemmaplan med 3-2.

Men det var gästerna som tog ledningen i matchen i den 7e minuten genom Hasan Kabze. Kvitteringen skulle dock inte dröja länge och det var Cardozo som efter att ha fått skjuta straffsparken två gånger som stod för den. Och Trabzon skulle också komma att ta ledningen i matchen innan halvtidsvilan genom Yusuf Erdogan. Konyaspor kvitterade tidigt in på den andra halvleken men Trabzonspor fick med sig alla tre poängen till slut när Cardozo nickade in segermålet i den 77e minuten, hans femte mål på sju ligamatcher den här säsongen.

Noterbart från matchen är att Trabzonspors mittfältare Mehmet Ekici som finns med i den senaste landslagstruppen träffade målramen hela tre gånger.

Trabzonspor som inte har förlorat på sex tävlingsmatcher klättrade upp på 10e plats i tabellen medan Konyaspor som nyligen anställde Aykut Kocaman som ny tränare ligger på 14e plats med endast 1 seger på de 7 senaste ligamatcherna.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.