Sivasspor vann bottenfinalen mot Balikesirspor

Sivasspor som slutade på femte plats i ligan förra säsongen och kvalificerade sig för spel i Europa League men som senare blev fråntagen sin plats i turneringen pga sin inblandning i mutskandalen sommaren 2011 hade bara vunnit en match på nio ligamatcher inför bottenfinalen mot Balikesirspor på måndagskvällen.

Och under måndagskvällen vann Sivas sin andra match för säsongen när laget gick segrande ur matchen med 3-1 efter att ha tagit ledningen i matchen i den 25e minuten genom Batuhan Karadeniz, hans första ligamål för säsongen, efter miss av Balikesirspors lagkapten Ante Kulusic och målvakt Emrullah Salk. Batuhans mål blev första halvlekens enda och i början av den andra halvleken kvitterade hemmalaget genom Ronald Vargas på straffspark som gjorde sitt första mål i Süper Lig någonsin.

I den 70e minuten var det Sivas’ tur att få straffspark och klev fram förra säsongens skytteligavinnare Aatif Chahechouhe som gjorde sitt 3e ligamål för säsongen. Sivasspor fick Mehdi Taouils utvisning i den 81a minuten efter två gula kort men det hindrade inte laget från att göra 3-1 i den 86e minuten genom inhopparen Ahmet Aras som blev framspelad av fjolårets assistkung Cicinho.

Sivasspor som vann igen efter 4 ligamatcher ligger precis nedanför nedflyttningsstrecket på samma poäng som Kayseri Erciyesspor på rätt sida som strecket medan nykomlingen Balikesirspor vars enda seger under säsongen har kommit mot Galatasaray på hemmaplan med 2-0 går en jobbig säsong till mötes. Laget ligger sist i tabellen med 5 poäng och förlusten mot Sivas var lagets sjunde raka utan någon seger. Laget har också åkt ut ur turkiska cupen mot ett lag från fjärde divisionen.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.