VIDEO: Borussia Dortmund 4-1 Galatasaray

Galatasaray fortsätter att gå riktigt tungt i Champions Leagues gruppspel. Under tisdagskvällen åkte laget på sin tredje raka förlust när Borussia Dortmund vann på hemmaplan med 4-1.

Marco Reus kom Dortmund ledningen i den första halvleken med 1-0 vilket också blev halvtidsresultatet. I början av den andra halvleken ökade Sokratis Papastathopoulos på hemmalagets ledning. Hakan Balta lyckades reducera i den 69e minuten gav Galatasaray lite hopp men det var istället Dortmund som gjorde ytterligare två mål genom Ciro Immobile och ett självmål av Semih Kaya.

Förlusten för Galatasarays del innebär att laget har förlorat sina tre senaste matcher i gruppspelet av Champions League med en målskillnad på 1-12. I gruppens andra match lyckades Anderlecht hämtade upp 0-3 till 3-3 på bortaplan mot Arsenal vilket ger följande tabell;

  1. Borussia Dortmund, 12 poäng
  2. Arsenal, 7 poäng
  3. Anderlecht, 2 poäng
  4. Galatasaray, 1 poäng

Dortmund blev i och med tisdagens resultat klara för åttondelsfinal medan Arsenal behöver minst en poäng till för att säkra avancemang. Galatasaray har fortfarande en teoretiskt chans att nå åttondelsfinal men då krävs det full poäng i de två återstående matcherna samtidigt som Arsenal inte får ta någon poäng samt att laget behöver få bättre resultat i inbördes mötena mot Arsenal då det räknas först ifall två lag hamnar på samma poäng.

Tredje platsen i gruppen tar sig till Europa Leagues 16-delsfinal medan det sista laget får koncentrera sig på inhemska spelet.