VIDEO: Demba Ba sänkte Partizan

Demba Ba såg med två mål i den andra halvleken till att Besiktas besegrade Partizan Belgrad på hemmaplan och samtidigt tog ett stort kliv mot slutspel.

Trots att Besiktas hade flera målchanser slutade den första halvleken mållös och det var först i den 57e minuten som laget tog ledningen i matchen när Demba Ba satte en straffspark sedan Gökhan Töre fällts i straffområdet och bara ett par minuter senare, i den 61a minuten ökade Ba på Besiktas’ ledning efter assist av Gökhan. Sasa Markovic reducerade för Partizan i den 77e minuten och under matchens allra sista minut blev det stor dramatik när Partizan fick en frispark utanför straffområdet. Cenk Gönen som ersatte Tolga Zengin för kvällen räddade frisparken och på returen sköt Partizan på ribbans underkant och ner på mållinjen innan Besiktas kunde rensa undan bollen.

Besiktas vann med 2-1 och i gruppens andra match lyckades Tottenham vinna med samma siffror över Asteras Tripolis på bortaplan vilket ger lagen en gyllene chans att säkra avancemang i nästa omgång. Tottenhamn möter Partizan på hemmaplan och Besiktas möter Asteras på bortaplan.

  1. Tottenhamn, 8 poäng
  2. Besiktas, 8 poäng
  3. Asteras Tripolis, 4 poäng
  4. Partizan, 1 poäng