VIDEO: Turkiet 3-1 Kazakstan: Första segern i EM-kvalet

Turkiet vann på söndagskvällen sin första match i EM-kvalet när Kazakstan besegrades med 3-1 på hemmaplan.

Turkiet ledde med 2-0 inför halvtidsvilan efter två mål av Burak Yilmaz inom loppet av några minuter. 1-0 kom på straffspark i den 26e minuten och tre minuter senare gjorde han 2-0 efter en målvaktstavla.

Mittbacken Serdar Aziz nickade in 3-0, hans första landslagsmål, i den 83e minuten och några minuter före fulltid reducerade Kazakstan på straffspark genom Samat Smakov som också blev slutresultatet.

Gruppens övriga resultat under måndagen: Holland 6-0 Lettland och Tjeckien 2-1 Island.

Tabell, Grupp A:

  1. Tjeckien, 12 poäng
  2. Island, 9 poäng
  3. Holland, 6 poäng
  4. Turkiet, 4 poäng
  5. Lettland, 2 poäng
  6. Kazakstan, 1 poäng

Inför EM 2016 i Frankrike så valde UEFA att höja antalet deltagande länder från 16 till 24 vilket innebär att fler länder från grupperna tar sig till mästerskapet. Det ökar därmed både Turkiet- och andra länders chanser att ta sig slutspelet. 1an och 2an ur varje grupp kommer tillsammans med den bästa trean att kvalificera sig till EM medan de övriga åtta treorna kommer att göra upp om fyra platser i playoff.