Oscar Cardozo gjorde hattrick när Trabzonspor vann

Trabzonspor fortsätter att visa bra form. Under måndagskvällen vann laget sin fjärde raka tävlingsmatch efter att ha besegrat Genclerbirligi på hemmaplan med 4-1 då Oscar Cardozo gjorde tre mål. Cardozos sista mål i matchen var en elegant chipp precis innanför straffområdet.

Trabzonspor avgjorde matchen redan efter den första halvleken då laget gick in med en tremålsledning inför halvtidsvilan. 1-0 kom i den 8e minuten genom Oscar Cardozo, 2-0 i den 31a minuten genom Özer Hurmaci och 3-0 genom Cardozo i den 41a minuten.

Cardozo gjorde sitt tredje- och Trabzonspors sista mål i den 65e minuten som dessutom var matchens snyggaste genom en elegant chipp precis innanför straffområdet ovanför Johan Dahlin i Genclerbirligis mål. Genclerbirligi reducerade i den 73e minuten genom Mervan Celik, hans första ligamål för säsongen. Mervan hade dessförinnan prickat ribban med ett skott och hade även ett bra skottläge efter sitt mål som Trabzonspors målvakt Fatih Öztürk räddade.

Trabzonspor som spelade sin 9e raka tävlingsmatch utan förlust (6 segrar och 3 oavgjorda) klättrade upp på 5e plats i tabellen, fem poäng bakom ledande Besiktas. Laget har gjort flest mål (20) i ligaspelet efter 10 mål på sina 3 senaste ligamatcher. Genclerbirligi som förlorade i ligaspelet igen efter 3 matcher ligger på 12e plats i tabellen.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.