Besiktas’ på jakt efter högerback – Emil Krafth nämns som alternativ

Efter värvningen av Alexander Milosevic har Besiktas riktat in sig på ytterligare en värvning och den här gången är det högerbackspositionen som står i fokus, en position som klubben har länge velat värva till.

Den 23-årige norske högerbacken Martin Linnes som spelar för Molde fanns länge med på Besiktas’ lista och flera gånger kunde man också läsa i medierna om att en övergång var nära till hands men just den övergången ser dock inte att bli av. Istället ska Besiktas ha vänt blickarna till Portugal och Benfica där den 30-årige uruguayanen Maxi Pereira spelar.

Maxi Pereira som har spelat över 300 tävlingsmatcher för Benfica sedan 2007 ska ha blivit smickrad över Besiktas’ intresse och han ska även ha talat med Trabzonspors anfallare Oscar Cardozo om livet och fotbollen i Turkiet. Bägge spelarna var lagkamrater i Benfica under många år.

Maxi Pereira anses vara Besiktas’ första val men om det inte skulle bli något med honom ser klubben Helsingborgs 20-årige högerback Emil Krafth som ett alternativ. Enligt Lig TV ska Besiktas redan ha tagit de första kontakten. Emil spelar tillsammans med Alexander Milosevic i det svenska U21-landslaget som tog sig till U21-EM i Tjeckien sommaren 2015 efter att ha bl.a. slagit ut Turkiet på vägen.