NTV SPOR: Besiktas överens med Alexander Milosevic och AIK *UPPDATERAD #2*

Den turkiska sportkanalen NTV Spor uppgav under onsdagsförmiddagen om att Besiktas’ har kommit överens med AIK’s 22-årige försvarare Alexander Milosevic om ett fyraårskontrakt.

Enligt NTV Spor har Alexander redan genomgått den obligatoriska läkarundersökningen och Besiktas ska även ha kommit överens med AIK om en övergångssumma på 900 000 Euro. Besiktas uppges även vara överens med Alexander om ett fyraårskontrakt som kommer att skrivas på när transferfönstret öppnar den 7e januari.

Alexander Milosevic har spelat i AIK sedan 2011 och har under de senaste åren varit given i det svenska U21-landslaget som nyligen kvalificerade sig för U21-EM i Tjeckien nästa år efter att ha bl.a. slagit ut Turkiet i gruppspelet och Frankrike i playoff.

UPPDATERING:
NTV Spor publicerade senare under onsdagen efter nyheten en bild på sin hemsida som visade att Alexander befinner sig på en flygplats i Istanbul. Men från Besiktas’ sida är man tysta kring nyheten.

Klubbens vicepresident Ahmet Nur Cebi dementerade uppgifterna om Besiktas skulle vara överens med någon spelare: “Massor med spelare rekommenderas till oss. Alexander Milosevic är en av dom. Dessa uppgifter sprids genom agenter men vi är inte överens med någon.”

Även Besiktas’ pressekreterare Metin Albayrak dementerade uppgifterna: “För tillfället finns det inget sånt överenskommelse. Transferperioden är inte vår första tanke. Det vi koncentrerar oss på just nu är derbyt mot Galatasaray på söndag. Förhoppningsvis vinner vi den matchen och fortsätter på vår positiva väg. Eventuella övergångar kommer vi att tänka på senare.”

UPPDATERING #2:
NTV Spor skrev under måndagen om att Alexander Milosevic har skrivit på ett fyraårskontrakt med Besiktas. Han kommer att resa till Turkiet den 13e januari för att sedan ansluta till klubbens träningsläger i Antalya två dagar senare. Besiktas betalar 900 000 Euro i övergångssumma till AIK.